Autor: 021.rs

Novi Sad
03.04.2024.
09:13
Međunarodno udruženje naučnika (Committee of Concerned Scientists, CCS), među kojima su i nobelovci, uputilo je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
  • Nikola

    03.04.2024 18:03
    FF -PhD bez posla, asistent že
    Doktor nauka bez posla, asistent žena koja je studirala 20 godina
    Vukovac u osnovnoj školi i gimnaziji, sa 23 godine diplomirala španski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu, s prosečnom ocenom 9,43. Objavljivala je naučne radove, usavršavala se u Americi i Rusiji, radila na fakultetu u Španiji. Doktorirala je i postala majka. Sonja Pajić danas ima 32 godine, a posla u Srbiji za nju nema, jer je, kako kažu, previše kvalifikovana.


    Izvor: B92
    11.03.2019.

    Doktor nauka bez posla, asistent žena koja je studirala 20 godina
    Foto: Screenshot, Prva
    Kao stipendistkinja Fonda za mlade talente Srbije i stipendistkinja Ministarstva prosvete i sporta, želela je da odmah po završetku osnovnih studija počne da radi.

    "Pošto je država uložila u mene, želela sam ovde da ostanem i odmah počnem da radim", kaže Sonja Pajić.



    "U stvari, priča iza te priče je bila da su oni već imali nekoga. Danas u Srbiji u većini slučajeva kada tražite posao, konkurs je samo pro forme. Obično je neko već tu. Oni koji žele da rade su već diskvalifikovani jer se prvo traži osoba, a onda se raspiše konkurs", ističe ona i dodaje da je u drugoj školi u koju je otišla dobila isti odgovor.

    Nakon toga dobija posao u Granadi u Španiji. Tamo je bila godinu dana. Mogla je da ostane, ali, kaže, želela je da se vrati u Srbiju
  • Bojan

    03.04.2024 12:03
    @novosađanin

    A tebe sa osnovnom je neko pitao kad?
  • Kvocijent

    03.04.2024 11:34
    @novosađanin
    "morao bi bar da se izvini zbog uznemiravanja javnosti,nije mu ovo prvi put". Možete li nam tačno objasniti zbog čega bi trebalo da se izvini? Kako je on uznemirio javnost? Dakle, konkretan primer gde je "izgubio svaku meru".
  • Nikola

    03.04.2024 10:50
    X
    Ne voli Oskar da se u knjigama piše loše o njemu.
  • novosađanin

    03.04.2024 10:31
    nevinko
    ništa lično protiv dinka,ali morao bi bar da se izvini zbog uznemiravanja javnosti,nije mu ovo prvi put,ima pravo na opoziciono mišlenje ipak je izgubio svaku meru,ne želim da izgubi posao,iako je iugubio osećajpripadnosti državi koja ga plaća.ako ga drugi bolje plaćaju pa neka se odlući promeni posao ,državu ili ša već
  • Marina

    03.04.2024 10:29
    Odlično
    Sada neka se srami svako ko je akademski građanin a podržao je blokadu fakulteta ili ponavljao mantru skuvanu u jednom loncu (osuđujemo govor mržnje profesora ali smo (tobož) protiv pretnji prof Gruhonjiću). Rektor nema obraza. Spominje svoju decu u opravdavanju huligana. Sramota. Kako se rektor sada oseća? A da, rekoh da nema obraza tako da je on OK sam sa sobom.
  • Rodoljub Tanasić

    03.04.2024 10:26
    Javnost i vlast nam je takva, da svako može da baci nekome, ko mu se ne sviđa (pogotovo ako se javno ne slaže sa njima) blato u lice.
    Svi vide blatnjavo lice, a niko prljave ruke koje su to blato bacile!
    Čovek mora da pere blato sa lica jer to svi vide, a niko ne vidi prljave ruke, koje oni što su bacili blato ni ne peru…
    Posebno volim one koji ovde bacaju blato Dinku u lice, a kriju se iza neki izmišljenih imena botovskih.
    Alo junaci, Srbi i šta sve već ne! Napišite javno svoje ime i prezime i stanite iza svojih reči. Predstavite se i bacite blato. Tada vas možemo smatrati odgovornim i da ste neko ko stoji iza svojih reči.
    Ovako, samo su vama ruke prljave, jer niko ozbiljan ne posmatra uprljano lice koje je zaprljao neki anominus.

    Kapa dole pred naučnicima!
    A piš po onima koji ne vide veličinu u nauci i naučnicima, nego u partiji i svojim partijskim vođama.
  • Kvocijent

    03.04.2024 10:06
    Ja i dalje ne razumem koji je element "mržnje" u Gruhonjićevim govorima, nemontiranim, stvarnim. Ako neko ume da objasni, neka me prosvetli. Gde je nestala srž? Ima li je uopšte? Ili je samo direktiva, loše osmišljena za iole inteligentnog i čestitog čoveka, a taman po meri onih drugih?
  • Maja

    03.04.2024 09:56
    Mooolim vas
    Ovo je jejdna neprofitna organizacija za zaštit prava naučnika, lekara...bla bla bla
  • Инспектор Вишекруна

    03.04.2024 09:49
    Не подржава?
    Ајде не будите смешни........
  • Miko

    03.04.2024 09:35
    A i on bi moga da se izvine. Ima zbog ĉega !! Debelo ima.
  • sale

    03.04.2024 09:31
    razuma bez
    Da li bilo ko misli da je sve ovo sto se desava profesoru Gruhonjicu moguce bez direktne oskarove naredbe?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna